Witam ponownie po kilku miesiacach, mam pytanie odnosnie rozrządu, mam zrobione niecałe 90kkm, octavie po chipie i zamierzam wymienic turbo na wieksze. Wsadzić orginalny rozrząd czy może są jakieś wzmocnone paski?
kiedys DGW pisal (mowil?) cos o zestawie z mocniejszym paskiem. (nie pamietam marki i nie chce wprowadzac w blad) - przeszukaj forum. Jesli poczekasz do czwartku, to moge go spytac
kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
są paski wzmocnione zarówno robi je gates i contitech, jedne są na 90kkm drugie na 120kkm, ale czy warto? mi akurat trafił się wzmocniony bo innych nie było ale rozrząd i tak warto wymienić co 90kkm i nie czekać do ostatniego pisku rolki i rozsypki.
Witam wszyskich użytkowników.Mam malenki problem:Niedawno kupiłem oktawkę 1.6 glx która właśnie dociąga 200 000km i chyba najwyższy czas wymienić rożrząd bo nie wiem czy był wymieniany.Byłbym wdzięczny za wskazówki:jaki tam jest razrząd,jaki najlepiej kupić,,czy odrazu wymienia się pompę wodną,i przyblirzony koszt takiego zabiegu.
byłem na przeglądzie 90TKM, serwis próbował mi wmowić, że muszę wymienić rozrząd- po moim pytaniu co na to producent-okazało się, że w moim aucie fabryka przewiduje wymianę rozrządu przy 150TKM
wydaje mi się, że po to są interwały serwisowe aby się do nich stosować-przecież olej też można wymieniać co np 5TKM a nie np co 30TKM
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
prawdę mówiąc, chyba żaden mechanik ci nei poleci czekania do tych 150 000... znajomemu w fordzie pasek poszedł przy 100 000 i producent się wykpił i tyle było.
mojemu znajomemu poszedł pasek w Vectrze 2,5 przy 30 Tkm i fabryka tez to olała pomimo, że auto było jeszcze kilka dni na gwarancji
a co mechaników?
hmm, mam znajomego dentystę- też chętnie wymieni ci twoje własne zęby na implanty nie patrząc na to w jakim są stanie twoje własne i ile masz lat
to kwestia szeroko pojetej zawodowej etyki-a o takową w autoryzowanych serwisach(nie tylko Skoady) raczej trudno
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz